Euroopan Formula 3 -sarjan korvaava uusi kansainvälinen F3-sarja ajetaan ensi vuonna saksalaisten vakioautojen DTM:n kisakalenterin yhteydessä.

Uudet pikkuformulat nähdään tositoimissa kaudella 2019 Hockenheimissa, Zolderissa, Misanossa, Norisringillä, Assenissa, Brands Hatchissa, Lausitzringillä, Nurburgringillä ja vielä toistamiseen Hockenheimissa.

DTM:n kalenterin myötä F3 on näillä näkymin menettämässä perinteikkäät Paun, Silverstonen ja Span ratojen osakilpailut.

Pikkuformulasarjaa vetävä F3V-yhtiö on pyrkinyt neuvottelemaan klassikkokisojensa säästämisestä, mutta hanke ei ole toistaiseksi onnistunut. Toimitusjohtaja Walter Mertes on siitä huolimatta innoissaan uudesta kisakalenterista.

– Olemme onnistuneet tekemään kalenterin, joka tarjoaa vaihtelevia haasteita nuorille kuskeille. Meillä on mukana entisiä ja nykyisiä Formula 1 -ratoja ja lisäksi myös uusia jännittäviä tapahtumapaikkoja, sarjapomo kehui Autosportille.

Mertesin mukaan sarja hyötyy suuresti yhteistyöstä DTM:n kaltaisen kuuluisan sarjan kanssa. Nuorisolupaukset saavat mainioita tilaisuuksia esitellä kykyjään maailman suurimpien huippuvalmistajien silmien alla.

– Yksi tärkeimmistä elementeistä tässä asiassa on se, että kaikki kisat järjestetään DTM:n erittäin ammattimaisessa ympäristössä. Tallit ja kuljettajat pääsevät antamaan näyttöjä Audin, BMW:n ja vasta mukaan liittyneen Aston Martinin edessä, Mertes korosti.

Lähde: Autosport