Alex Albonin asemat Toro Rosson ensi kauden F1-ajopaikasta ovat vahvistuneet. Autosport kertoo 22-vuotiaan thai-britin olevan vahva ehdokas energiajuomamerkin kakkostallin toiseen autoon.

Albon on kisannut viime vuodet F2-sarjassa, kunnes hän sai täksi kaudeksi paikan Nissanin Formula E -talliin. Sopimus julkaistiin elokuussa, kun Albon koki F1-unelmansa kulkeneen umpikujaan.

Tilanne F1-kuskimarkkinoilla on kuitenkin muuttunut radikaalisti vain parissa kuukaudessa, kun Daniel Ricciardon Renault-siirto käynnistyi dominoefektin, jossa Red Bullin ja Toro Rosson kuljettajat menivät uusiksi.

Pierre Gasly hyppää päätalliin, Daniil Kvjatin palatessa Toro Rossolle jo kolmatta kertaa urallaan. Toista autoa tällä kaudella ajaneen Brendon Hartleyn otteet ovat olleet pettymys Helmut Markolle, joten hän on tähyillyt muita hankintoja.

Albon on vanha Red Bullin junioriohjelmalainen, mutta hän koki monen muun tapaan karun kohtalon Markon hurjien vaatimusten suhteen vuonna 2012. Marko on kuitenkin lämmennyt uudelleen Albonin otteille, jotka ovat olleet vakuuttavia tällä kaudella.

Nissanin Formula E -sopimuksen myötä Albonin oli tarkoitus testata tallin autoa tällä viikolla ajettavissa sarjan yhteistesteissä Valenciassa, mutta miehen poissaolo käynnisti spekulaatiot F1-sopimuksen varmistumisesta.