Ferrari-pomolta kehuja Räikköselle, Vettelille ja mestaruus-Hamiltonille

© Kuva: Getty Images

Ferrari menetti mahdollisuuden kuljettajien maailmanmestaruuteen tämän vuoden osalta, kun Mercedeksen Lewis Hamilton varmisti tittelin nimiinsä Meksikon GP:ssä. Italialaisiimin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene jakoi kunniaa vastustajalleen.

Sebastian Vettel menetti kakkossijastaan huolimatta matemaattisetkin mahdollisuudet neljänneksi ajanutta Hamiltonia vastaan. Näin ollen Kimi Räikkönen säilyy edelleen tallin viimeisimpänä maailmanmestarina.

Kahden auton saaminen palkintopallille oli Ferrarille laiha lohtu, mutta se piti elossa vielä tallin mahdollisuuksia valmistajien titteliin.

– Kisasuorituksemme osoitti päättäväisyytemme koko tiimin osalta vaikean aika-ajon jälkeen. Seb ja Kimi ajoivat upeat kisat. Kiitos koko tiimille, sekä täällä Meksikossa että tehtaallamme Maranellossa. Onnittelut myös Lewis Hamiltonille viidennestä tittelistä, Arrivabene totesi.

Mercedeksen etumatka Ferrariin on 55 pistettä ennen kauden kahta viimeistä kilpailua. Vaikka mestaruussaumat ovat ohuet, ei Ferrarilla luovuteta.

– Mestaruus on edelleen avoinna, ja taistelemme viimeiseen asti. Olemme täynnä taistelutahtoa Brasilian osakilpailussa, emmekä aio luovuttaa.