F1-tallille muhkeat sakot ”työturvallisuuden vaarantamisesta” – Ferrarin möhläily Kimi Räikkösen kanssa tuoreessa muistissa

© Kuva: Getty Images

F1-talli Williamsille on lätkäisty 25 000 euron sakot Meksikon GP:n varikkosekoilusta.

Talli antoi Lance Strollille lähtöluvan, vaikka yksi mekaanikko oli vielä suorittamassa renkaanvaihtoa. Vaarallisessa paikassa työtään suorittanut mekaanikko oli vaarassa jäädä takarenkaan kolhimaksi, mutta mies selvisi vaaratilanteesta vain pyllähdyksellä ja säikähdyksellä.

Tuomaristo katsoi liian hätäisen lähtöluvan kuljettajalle antaneen tallin syyllistyneen työturvallisuuden vaarantamiseen. Mojova sakko on puolet Ferrarin vastaavasta sanktiosta, jonka italialaistalli sai Kimi Räikkösen Bahrainin GP:n varikkostopin möhläilystään.

Tuollon mekaanikolta katkesi jalka, kun Räikköselle annettiin lähtölupa liian aikaisin. Epäonninen henkilökunnan jäsen jäi suomalaiskuskin takarenkaan jyräämäksi.