Formulakonkari: Ferrari estynyt tarjoamasta Kimi Räikköselle sopimusta – näin monimutkaiseksi tilannetta huhutaan

© Kuva: Getty Images

Arvostetun F1-toimittajan Mark Hughesin tietojen mukaan Ferrari ei pysty tarjoamaan Kimi Räikköselle jatkosopimusta talliinsa, sillä italialaisten keskuudessa ei ole yhteisymmärrystä kuskitilanteensa ratkaisusta.

Sauberin huippulupauksen Charles Leclercin on huhuttu lähes koko kauden ajan syrjäyttävän Räikkösen Ferrarilla ensi vuonna.

Toisaalta myös suomalaiskonkarin jatkokontrahtia on pidetty lähes itsestään selvänä asiana, joka odottaa vain virallista julkistamistaan.

Soppaa on hämmentänyt entisestään vasta julkisuuteen tullut huhu, jonka mukaan vastikään edesmennyt entinen Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionne olisi ehtinyt tehdä alustavan sopimuksen Leclercin kanssa ennen kuolemaansa.

Veteraanijournalisti Hughesin mukaan tilanne on vielä luultuakin mutkikkaampi.

Marchionnen ja Leclercin sopimus olisi hänen mukaansa olemassa. Se vaikeuttaa Räikkösen tilannetta entisestään, sillä maranellolaisten johtoporas empii kunnioitetun johtomiehensä tahtoa vastoin toimimista.

Toisaalta Hughesin tietojen perusteella Ferrarin tallipomo Maurizio Arrivabene sekä tähtikuski Sebastian Vettel toivoisivat Räikkösen jatkavan tallissa.

Leclercillä on sen sijaan taustallaan FIA-jehu Jean Todtin pojan Nicolas Todtin tuki, joka manageroi monacolaislupausta. Todt toimi aiemmin pitkään Ferrarin tallipäällikkönä ja hänen välinsä tallin johdon kanssa ovat edelleen läheiset.

Ferrari contract situation for Raikkonen and Leclerc according to Mark Hughes from formula1