FIA-pomo lupasi puuttua F1:n pahaksi äityneeseen rengasongelmaan – ”Tämä on oikeasti valtava aihe”

© Kuva: Getty Images

FIA:n kilpailujohtaja Charlie Whiting sanoi FIA:n puuttuvan todennäköisesti keskusteluihin F1-sarjan rengassääntöjen kehittämisestä.

Pirellin herkästi kuluvat renkaat ovat saaneet paljon kriitikkiä usealta suunnalta. Pehmeiden renkaiden nopea kuluminen on johtanut kumien säästelyyn, joka on tappanut jännityksen kisoista varsinkin monien fanien mielestä.

FIA-pomo Whiting tietää asian olevan monimutkainen, mutta toisaalta erittäin tärkeä ongelma, jota ei voi jättää huomioimatta tulevissa sääntöneuvotteluissa.

– Tämä oikeasti valtava aihe. Renkaiden halutaan olevan nopeita, niiltä halutaan äärimmäistä suorituskykyä, mutta se riipppuu paljon myös radan pinnasta. Tämä on todella monimutkainen aihe, sillä meillä on paljon asioita tehtävänä, kilpailujohtaja pohdiskeli Motorsportin haastattelussa.

FIA aikoo neuvotella rengasseosten käytöistä eri radoilla formuloiden rengastoimittajan Pirellin kanssa.

– Meidän on yritettävä puhua tästä Pirellin kanssa. Meidän on selvitettävä, mitkä ovat parhaat ratojen pinnat kisaamisen ja renkaiden kannalta. Renkaiden on sovittava radoille. Se on kuitenkin todella, todella vaikeaa, Whiting valitti.

Lähde: Motorsport