© Kuva: Getty Images

Ferrari uhmaa jälleen FIA:ta – asensi autoonsa taas sääntöjä kiertävän virityksen

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Ferrari oli asentanut autoonsa Singaporessa yläilmanottoaukon jäähdyttimen, jonka osat peittävät sääntöjen vastaisesti auton onboard-kameran.

Maranellolaiset saivat aiemmin FIA:lta noottia käytettyään jääpussia kameran tukkeena aiempina kisaviikonloppuina. Autourheilun kattojärjestö kielsi pian vastaavan tempun kaikilta talleilta.

F1-sarjan sääntöjen mukaan autojen onboard-kameroita ei saa peittää. Kaikkien autojen kameroiden kuvasyötteet on kaikkien tallien käytettävissä, ja niiden seuraaminen on merkittävä osa kisojen keskellä tapahtuvaa taktiikkapeliä.

Ferrari on kuitenkin pyrkinyt kiertämään kamerasääntöä mitä mielikuvituksellisemmilla tavoilla estääkseen kilpailijoita näkemästä autonsa ohjaamoa ja ohjauspyörän asetuksia. Aiemmin kamera tukittiin jääpussilla ja Monzassa sen tilalla oli sateenvarjo.

Nyt italialaiset olivat keksineet asentaa auton ohjaamon ylle yläilmanottoaukon jäähdyttimen, johon kuuluvat ulokkeet peittävät suuren osan onboard-kameran näkymästä.

Talli aikoo mitä luultavimmin perustella viritystään sillä, että muutkin tallit käyttävät yläilmanottoaukon jäähdyttimiä. Ferrari kuitenkin tavoittelee todennäköisesti oman laitteensa muotoilulla taktista etulyöntiasemaa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!


VOITA F1-KISAMATKA!
Mikäli Instagram-tilillämme on 10 000 seuraajaa kauden loppuun mennessä, arvomme yhden kahden henkilön palkintomatkan ensi vuoden Unkarin osakilpailuun.
Käy seuraamassa Suomen kuuminta moottoriurheiluun keskittyvää IG-tiliä täältä

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon