Ferrari oli asentanut autoonsa Singaporessa yläilmanottoaukon jäähdyttimen, jonka osat peittävät sääntöjen vastaisesti auton onboard-kameran.

Maranellolaiset saivat aiemmin FIA:lta noottia käytettyään jääpussia kameran tukkeena aiempina kisaviikonloppuina. Autourheilun kattojärjestö kielsi pian vastaavan tempun kaikilta talleilta.

F1-sarjan sääntöjen mukaan autojen onboard-kameroita ei saa peittää. Kaikkien autojen kameroiden kuvasyötteet on kaikkien tallien käytettävissä, ja niiden seuraaminen on merkittävä osa kisojen keskellä tapahtuvaa taktiikkapeliä.

Ferrari on kuitenkin pyrkinyt kiertämään kamerasääntöä mitä mielikuvituksellisemmilla tavoilla estääkseen kilpailijoita näkemästä autonsa ohjaamoa ja ohjauspyörän asetuksia. Aiemmin kamera tukittiin jääpussilla ja Monzassa sen tilalla oli sateenvarjo.

Nyt italialaiset olivat keksineet asentaa auton ohjaamon ylle yläilmanottoaukon jäähdyttimen, johon kuuluvat ulokkeet peittävät suuren osan onboard-kameran näkymästä.

Talli aikoo mitä luultavimmin perustella viritystään sillä, että muutkin tallit käyttävät yläilmanottoaukon jäähdyttimiä. Ferrari kuitenkin tavoittelee todennäköisesti oman laitteensa muotoilulla taktista etulyöntiasemaa.

Stephan Dreyse

@sDreyse
Nach Eisbeutel-Verbot: Neuer Kamera-Trick von Ferrari a.msn.com/02/de-de/BBNgP…