Entinen Ferrarin junioriohjelman lupaus Raffaele Marciello valitteli Twitterissä nuorten formulakykyjen vaikeuksia antaa hyviä näyttöjä keskinkertaisissa talleissa.

GP2-luokka on yksi juniorikuljettajien tärkeimmistä väylistä autourheilun kuninkuusluokkaan. Sarjasta ponnistavat F1:een kuitenkin yleensä vain parhaiten menestyvät kuskit.

Vaikka pikkuformuloiden junioriputki kuulostaa lähtökohtaisesti varsin mutkattomalta käytännöltä, näkee entinen Formula 3 – ja GP2-sarjojen konkari Marciello asiassa erään ongelmallisen puolen.

– F2/GP2:sta aloittamisen ongelma: Jos olet parhaassa tallissa, voit voittaa helposti ja kaikki haluavat sinut. Jos olet normaalissa tallissa, näytät keskinkertaiselta, italialaiskuski argumentoi.

Marciellolla on mielessään myös varsin radikaali uudistusehdotus, joka poistaisi hänen mielestään junioriputken ongelman.

– Meillä pitäisi olla vain yksi talli, jossa kaikki olisivat samalla tasolla. Silloin näkisimme kunnolla, kuka todella ansaitsee paikan F1:ssä.

Ferrarin junioriakatemiasta ponnistanut italialainen menestyi hyvin Formula 3 -sarjassa ja GP2:ssa. Mies teki F1-debyyttinsä Ferrarin testeissä vuonna 2014 ja pääsi samana vuonna Sauberin testi- ja kehityskuljettajaksi.

Marciello sai kuitenkin lähtöpassit Sauberilta vuonna 2016. Nuorukainen erosi myös Ferrarin akatemiasta henkilökohtaisten syiden vuoksi.