Toyotan rallitallin virolaistähti Ott Tänak nappasi Saksan MM-rallin voiton. Huippukuski kuitenkin myönsi, ettei voitto lähtenyt matkaan ilmaiseksi.

Vaikka Toyota-kuski hallitsikin Saksan rallia miltei alusta saakka, haastoi Fordin tähtipilotti Sebastien Ogier miestä vielä aiempaakin raivokkaammin.

Tänak kertoi rallin jälkeisessä tiedotustilaisuudessa joutuneen antamaan kaikkensa Yariksensa ratissa pysyäkseen ranskalaismestarin edellä.

– Se oli selvästikin todella, todella rankka viikonloppu. Meillä oli massiivinen taistelu Sebin [Ogier] kanssa heti ensimmäisestä etapista lähtien. Hän puski niin kovaa, Tänak päivitteli.

– Oloni oli varma ensimmäisenä päivänä, mutta olin hieman vaikeuksissa lauantaiaamuna. En ollut enää yhtä mukavassa tilanteessa. Olen varma, että Seb näki sen ja haastoi minua kovaa. Se oli todella vaikeaa, Tänak myönsi.

Kaksi voittoa putkeen napannut tähtikuljettaja kertoi saaneensa lisää positiivista virtaa Tommi Mäkisen johtaman Toyotan tallin mekaanikkojen tekemistä parannuksista autoon huoltotauoilla.

– Minun oli kerättävä itseni ja pidettävä vauhtiani yllä. Tulimme huoltoon ja kaverit onnistuivat parantamaan autoaan. Iltapäivällä minulla oli parempi vire ja tunsin oloni todella varmaksi autossa.

– Sitten Seb teki pienen virheen ja rikkoi renkaansa. Se tarkoitti isoa eroa meille, Tänak kertasi.