F1-tähti Daniel Ricciardo kertoi Renaultin F1-tallin tiedotteessa vaihtaneensa Red Bullilta ranskalaisvalmistajan riveihin uuden haasteen ja tallin kehityksen vuoksi.

Perjantaina iltapäivällä jysähti varsinainen uutispommi keskellä F1:n kesätauon rauhaa.

Red Bullin tähtikuski vahvistettiin lähtevän energiajuomajätin tallista ja siirtyvän ranskalaisen autovalmistajan Renaultin tehdastalliin kaksivuotisella sopimuksella.

Uutinen yllätti koko F1-maailmaa, sillä aussitähden oltiin oletettu jatkavan Red Bullilla. Aiemmat puheet sopimusneuvotteluista brittitallin kanssa olivat vaikuttaneet lupaavilta.

Perjantaina Ricciardo avasi syitään Renault-siirron taustalla. Mies kertoi kaivanneensa erityisesti uusia tuulia tässä vaiheessa uraansa. Päätös ei kuitenkaan ollut helppo.

– Se oli varmasti yksi vaikeimmista päätöksistä, jonka olen tehnyt urallani tähän mennessä. Ajattelin kuitenkin olevan oikea aika ryhtyä uuteen haasteeseen, australialaiskuski myönsi Renaultin tiedotteessa.

– Ymmärrän kuitenkin sen, että edessä on paljon työtä siihen, että Renault saavuttaa tavoitteensa korkeimmalla tasolla kisaamisesta. Olen kuitenkin ollut vakuuttunut heidän kehityksestään vain kahden vuoden aikana.

– Tiedän myös Renaultin voittaneen joka kerta, kun he ovat olleet mukana tässä lajissa. Toivon auttavani heitä tällä matkalla ja kantavani korteni kekoon radalla ja sen ulkopuolella, Ricciardo sanoi.