Red Bullin juniorilupauksen Dan Ticktumin ensi kauden osoitteesta ei ole vielä tietoa. Energiajuomayhtiön talli harkitsee nuorukaisen lähettämistä japanilaiseen Super Formula -sarjaan.

Vielä aiemmin 19-vuotias brittilahjakkuus oli varsin selvältä vaikuttanut valinta Brendon Hartleyn seuraajaksi Toro Rosson tallissa ensi vuodeksi.

Nuorukainen pilasi kuitenkin mahdollisuutensa FIA:n superlisenssin saavuttamiseen ajallaan hölmöiltyään hämmentävällä tavalla Britannian MSA Formula -sarjassa.

Ticktum ohitti kilpailussa jopa kymmenen autoa turva-auton aikana ja törmäsi vielä tahallisesti kilpakumppaniinsa. Kummallinen törttöily johti 12 kuukauden kilpailukieltoon.

Nyt F3-sarjassa ajavalla englantilaisella ei ole tarpeeksi MM-pisteitä tilillään saadakseen F1-kisakuskin pestiin vaadittavaa superlisenssiä vielä ensi kaudeksi.

Nuorukaisen onneksi Red Bull ei halua vielä luopua juniorilupauksestaan, vaan harkitsee hänen lähettämistä Super Formulaan. Ticktum ei kuitenkaan vielä tiedä, missä ajaa ensi kaudella.

– Ollakseni rehellinen en tiedä vielä suunnitelmaa 100-prosenttisesti. Saatan olla missä tahansa ensi vuonna. F2:ssä, F1:ssä, en tiedä. Tärkeintä on olla valmistautunut mihin tahansa, mitä teenkin. Palaisin todella mielelläni Japaniin, jos ollaan rehellisiä, Ticktum kertoi Motorsportille.

– Tällä kaudella ajan tietenkin kaksi kisaa. Saatan ajaa enemmänkin. Yritän oppia niistä niin paljon kuin pystyn. Ehkä se auttaa minua ensi kaudella, jos ajan Super Formulassa, brittilupaus pohdiskeli.

Lähde: Motorsport