Red Bullilla iso ongelma – käsittämätön hölmöily estämässä huippulupauksen nostamisen Formula 1:een

© Kuva: Red Bull Content Pool

Red Bull ylensi Pierre Gaslyn Toro Rossolta Red Bullin kisakuskiksi ensi kaudelle (uutinen). Tämä jättää paikan auki Toro Rossolta, jonka täyttämisessä tallilla saattaa olla ongelma.

Luonnollinen valinta Toro Rossolle olisi organisaatioon kuuluva 19-vuotias brittikuski Dan Ticktum, joka kilpailee nykyään Formula 3 -sarjassa.

Ticktumin nostaminen sarjaan on kuitenkin kiven alla, sillä lontoolaisella ei ole riittävästi pisteitä superlisenssiä varten. Superlisenssi vaaditaan Formula 1 -kuljettajilta ja sen saavuttamiseksi superlisenssipisteitä on oltava koossa 40.

Kuljettajat saavat pisteitä menestymällä juniorisarjoissa. Niissä hyvin pärjänneellä Ticktumilla on kasassaan kuitenkin vain kaksi pistettä ja molemmat vanhenevat tämän vuoden lopussa. Syynä tähän on miehen käsittämätön hölmöily Britannian MSA Formula -sarjassa, mikä johti 12 kuukauden kilpailukieltoon.

Sarjan voitossa vahvasti kiinni ollut Ticktum hölmöili kauden viimeistä edellisessä kilpailussa totaalisesti.

Hän ohitti turva-auton aikana kymmenen autoa ajaen lähes kilpailuvauhdilla. Tämän jälkeen hän törmäsi tahallisesti kuljettajan kanssa, joka oli aiheuttanut Ticktumin auton pyörähdyksen ensimmäisellä kierroksella.

Ticktum sai syyskuussa 2015 kahden vuoden kilpailukiellon, joka myöhemmin lyhennettiin kahteentoista kuukauteen. Ilman rangaistusta hän olisi ollut oikeutettu FIA:n myöntämään viiteen ylimääräiseen pisteeseen, jotka kuljettajat saavat, jos he ajavat vähintään 80 prosenttia kisoista kahdella kaudella.

Ticktum ajoi täyden kauden Formula Renault Eurocupissa vuonna 2017, mutta ei saa ekstrapisteitä, koska häneltä jäi väliin käytännössä koko kausi 2016 kilpailukiellon takia.

Nuo viisi pistettä olisivat olleet elintärkeät Ticktumille, joka taistelee tällä kaudella Euroopan Formula 3 -sarjan voitosta. F3-sarjan voitosta hän saisi 30 pistettä superlisenssiin. Lisäksi kuljettajan kansallinen moottoriurheiluseura saa myöntää viisi pistettä kuljettajalleen.

Ticktum saisi kasaan yhteensä 35 pistettä, mikä on viisi pistettä liian vähän kuin F1-paikan mahdollistava superlisenssi vaatii.

Miehellä on kuitenkin takaportti Formula 1:een. Hän voisi kilpailla aivan kauden 2019 alla Uuden-Seelannin Toyota Racing -sarjassa, josta voi saada pisteitä superlisenssiin. Sarja kilpaillaan tammikuussa ja helmikuun alussa, mikä olisi juuri ennen F1:n talvitestejä. Ticktumin tulisi joko voittaa sarja tai tulla toiseksi saadakseen riittävät pisteet.

Juuso Koivumäki


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.