Kimi Räikkösen legendaarista lehdistötilaisuutta edelsi katastrofin ainekset – viinanhajuista suomalaista ei löytynyt mistään

© Kuva: Getty Images

Alkoholilla on oma osuutensa monessa Kimi Räikkösestä kertovan kirjan Tuntematon Kimi Räikkönen tarinassa. Kari Hotakaisen kirjoittama tietokirja suomalaisesta F1-tähdestä paljastaa melkoisia asioita Räikkösen vauhdikkaasta eletystä elämästä.

Yksi hurjimmista tarinoista on alkuvuodelta 2007. Tuolloin Ferrarin uusi huippukallis kuljettajahankinta oli tarkoitus esitellä kansainväliselle lehdistölle Italiassa.

Hieman ennen aamuksi sovittua lehdistötilaisuuden alkua italialaistallin PR-henkilökunta havahtui siihen, ettei Räikköstä näkynyt tai kuulunut. Miehen hotellihuonekin oli tyhjä.

Räikkösen mukana kulkenut ystävä Sami Visa muisti tässä vaiheessa Räikkösen viettäneen kosteaa iltaa suomalaisen näyttelijäkaverinsa kanssa. Koputus näyttelijän paljasti totuuden.

– Ferrarin lehdistöpäällikkö katsoo kelloa ja käy kuumana. Kansainvälinen lehdistö istuu jo paikoillaan. Lopulta näyttelijän ovi aukeaa ja Kimi löytyy huoneesta viitteellisesti pukeutuneena, hän nukkuu sikiöasennossa ja on vetänyt vain takin peitokseen. Kimi vastustelee herätystä ja on sitä mieltä, ettei nyt viitsisi millään lähteä. Sami takoo järkeä päähän ja visiinitippoja silmiin. Kimi on vielä vahvasti tuoreen viinan lemussa.

Räikkönen pääsi lopulta lehdistön eteen. Seurannut ensimmäinen PR-tilaisuus on yksi Räikkösen legendaarisimmista.

– Lopulta Ferrarin uusi kuski astelee lehdistön eteen ja sanoo: ”Buongiorno alla tutti!” Sehän meni aika hyvin, Kimi totesi jälkikäteen, Hotakainen kirjoittaa kirjassa.