Formulasarjan kuskilta kovia puheita suuresti uudistuneesta autostaan: ”Kaikki tulevat olemaan shokissa”

© Kuva: Getty Images

Tuore Formula E -sarjan maailmanmestari Jean-Eric Vergne uskoo kilpaluokan upouuden toisen sukupolven uudistusten sykähdyttävän moottoriurheilukansaa.

Sähköformuloiden sarja uudistaa formaattiaan merkittävästi ensi vuodeksi. Sääntömuutoksien myötä autojen vaihtamisesta ja 200 kilowatin tehorajoituksesta luovutaan.

Sarjaan liittyy myös uusia valmistajia Nissanin ottaessa e.damsin tallin haltuunsa ja BMW:n liittyessä mukaan karkeloihin tehdastallinsa kanssa. Mukana ovat myös Mercedeksen sisartalli HWA ja Porsche.

Luvassa on myös uusi toisen sukupolven auto, joka kätkee sisäänsä jopa 250 kilowatin eli 335 hevosvoiman tehot. Kilpurin huippunopeus tulee olemaan 280 kilometriä tunnissa.

Kauden 2017-2018 mestaruuden viime kuussa voittanut Vergne uskoo uudistusten kohottavan lajin profiilia merkittävästi.

– Meillä on nyt useita valmistajia sarjassa ja ensi kaudesta lähtien Formula E:n taso tulee nousemaan massiivisesti. Kaikki tulevat olemaan shokissa, ranskalainen hehkutti Motorsportille.

Vergne uskoo Formula E:n toiminnan olevan reilusti entistä vakaammalla pohjalla.

– Se on kuin rakentaisi todella hienon talon vahvojen perustusten päällä. Voi tulla tuulta, ukkosmyrskyjä tai mitä tahansa, mutta talo pysyy sillä paikallaan, millä se seisoo, Vergne vakuutti.

Lähde: Motorsport

 

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.