Formulamaailma on kuhissut tänään McLarenin tallijohdon muutoksista. Eric Boullierin lähtö brittitallista tuli yllättäen.

McLarenilta uutispommi: Tallipomo eroaa tehtävästään!

Boullier liittyi McLarenin riveihin alkuvuodesta 2014. Lotuksella hyvää jälkeä tehneelle ranskalaiselle annettiin tavoitteeksi nostaa kauden 2013 voitoitta ja podiumeitta rämpineen tallin takaisin sarjan huipulle.

Tehtävä epäonnistui karvaasti, sillä neljän kauden aikana tallin autot nähtiin palkintopallilla vain yhdessä kilpailussa, kauden 2014 avauksessa Australiassa. Surkeat tulokset johtuivat pitkälti kolmevuotisesta Honda-yhteistyöstä, mutta tämä vuosi on osoittanut myös tallilla itsellään olevan peiliinkatsomisen paikka.

Hondan teho- ja luotettavuusvaje jarrutti taatusti McLarenia, ja yhteisellä aikakaudella Boullier olikin yksi äännekkäimmistä auton rungon suorituskyvyn hehkuttajista. Hän maalaili kuvaa paremmalla moottorilla voittoihin pystyvästä kilpurista.

Saatuaan käyttöönsä Renaultin voimanlähteet täksi kaudeksi totuus on kuitenkin paljastunut. Saman merkin talleista Red Bull on napsinut tällä kaudella jo kolme voittoa, ja tehdastalli Renault on sementoinut asemansa keskikastin parhaana tallina. McLarenin nousua ei ole kuitenkaan nähty, eikä kärkisijoille ole ollut mitään asiaa.

Menetettyään “moottoritasoituksensa” McLarenin auton ongelmat ovat tulleet karulla tavalla ilmi. Se on aikaansaanut McLarenilla lukuisia sisäisiä ongelmia. Se saattoi myös maksaa Boullierin työpaikan.