Mercedeksen F1-tähden Lewis Hamiltonin autokokoelmasta löytyy jopa 15 autoa, joista osa on hänelle erityisen tärkeitä.

Nuori formulakuski vakuutti Sunday Timesin tuoreessa haastattelussa harkitsevan paljon rahojensa käyttöä. Mies myönsi sijoittavansa miljoonatienestinsä asioihin, joita hän osaa todella arvostaa.

– En tiedä mitään viineistä. En ymmärrä juurikaan taiteesta. Tiedän kuitenkin todella paljon autoista ja olen todella tarkka niiden suhteen, Hamilton kertoi.

Hamiltonin mukaan hän omistaa ”noin 15 autoa, joista kahdeksan on todella erityisiä”. Osa autoista majailee hänen kotonaan Monacossa ja osa hänen vuokraamalla autotallillaan Los Angelesissa.

Brittistaran kokoelmaan kuuluu muun muassa kaksi Shelby Cobraa, Ford Mustang, Ferrari 599 SA Aperta, kaksi LaFerraria, McLaren P1 ja reilut 1,7 miljoonaa euroa maksanut Pagani Zonda 760.

Toinen Shelby Cobrista on erityisen lähellä F1-mestarin sydäntä. Vuoden 1966 klassikkoauton tarkasti itse merkin perustaja, autourheilulegenda Carroll Shelby.

– Löysin sen ja soitin Carroll Shelbyn tarkastamaan sen minulle. Hän sanoi sen olleen yksi parhaista Cobrista, jonka hän oli nähnyt pitkään aikaan. Kaikki oli alkuperäistä. Carroll kuoli vain kuukauden myöhemmin ja minä ostin sen [auton], Hamilton muisteli.

– Hankin toisen myöhemmin, vuosimallin ’67 427-mallin, jota käytän oikeastaan enemmän, sillä haluan pitää ’66:n täydellisessä kunnossa, brittitähti paljasti.

Hamiltonin autotalleihin on tulossa lähiaikoina vielä lisääkin asukkaita. F1-pilotti pääsee pian ajamaan upouudella Mercedeksen futuristisella Project One -urheilautolla.

Brittikuskin haaveissa on myös ”lokkiovistaan” kuuluisa Mercedes 300 SL sekä Ferrari 250GT California Spyder.

– Se on unelmautoni. Kun jään eläkkeelle, sitä haluan ajaa, Hamilton unelmoi.

Vaikka Hamilton rakastaa autoja, myönsi hänellä olevan ammattinsa myötä hieman kaksijakoinen suhde autoiluun.

– Pidän ajamisesta, mutta vihaan autossa istumista muutamaa tuntia pidempään.

– Los Anglesissa minulla on hinausauto ja oma luottomies. Jos olen saanut jännityskiintiöni päivältä täyteen, soitan hänelle ja hän noutaa autoni mistä tahansa olenkin, Hamilton valotti.

Lähde: Sunday Times