Auto Motor und Sportin tietojen mukaan F1-sarjan talvitestit ajetaan ensi vuonna todennäköisesti Bahrainissa. F1:n omistajataho Liberty aikoo auttaa talleja kasvavien logistiikkakulujen kanssa.

Saksalaislehden F1-toimittaja Tobi Grüner kertoi Twitterissä testien siirtyvän Persianlahden kuningaskuntaan sääolosuhteiden vuoksi.

Barcelonan testejä haittasi tänä vuonna lumi- ja vesisade, jonka vuoksi arvokasta testiaikaa meni hukkaan. Sisäpiiritietojen perusteella Liberty haluaisi välttää vastaavat haasteet siirtämällä testit kerralla astetta kuivempaan ja lämpimämpään ympäristöön.

F1-sarja ei ollut myöskään täysin tyytyväinen Circuit de Barcelona-Catalunyan radan uuteen asfalttipintaan. Tuore pinta ei ollut aivan optimaalinen alusta uusien autojen testaamiselle.

Testien muuttaminen kauas Lähi-Itään tietää luonnollisesti matkustus- ja logistiikkakustannusten merkittävää kasvua. Auto Motor und Sportin mukaan Liberty on kuitenkin luvannut talleille korvaavansa osan ylimääräisistä kuluista.

Tobi Grüner 🏁

@tgruener
F1 winter testing 2019 likely moved to Bahrain. Like Melbourne both testing weeks one week earlier (Feb18-21 & Feb26-Mar1). Liberty will help covering higher costs. But teams have to leave the garages open to provide better TV coverage.

AMuS (in German): ams.to/bahrain-test-2…