F1-sarjan hurja kokeilu ei ole ainutlaatuinen – lajiveteraani muisteli omaa hurjaa suoritustaan

© Kuva: Getty Images

Ensi viikonloppuna F1-sarjassa kokeillaan jotain jännittävää, kun avattavaa takasiipeä saa käyttää mutkaisella alueella. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään täysin uusi asia.

Uutisoimme eilen FIA:n päätöksestä lisätä DRS-alue radan nopeisin avausmutkiin. Mikäli kuljetttajalta löytyy luottoa autoonsa, voi hän yrittää selvitä nopeat mutkat lävitse huomattavasti nopeammin, mutta samalla pienemmällä downforcella.

Uusi DRS-alue sijoitetaan jännittävään kohtaan Silverstonen F1-kisassa

2002-2013 F1-sarjassa ajanut Mark Webber kommentoi päätöstä Twitterissä. Australialaiskuljettaja muisteli omaa kauden 2011 kisan paalupaikkaansa, jolloin hän ajoi juurikin nuo mutkat lävitse takasiipi auki.

Ensimmäisellä DRS-kaudella siipeä sai avata vapaasti harjoituksissa ja aika-ajoissa. Aina rohkeana kuljettajana tunnettu Webber ohjasi vikuroivan Red Bullinssa lävitse nopean mutkan pitäen sen hiuksenhienosti hallinnassaan. Se kannatti, siitä osoituksena paalupaikka.

– Takasiipi auki ensimmäisessä mutkassa? Vanha juttu, 2011 paalukierrokseni. Painakaahan sukka syyläriin, pojat, Webber kirjoitti Twitterissä vapaasti suomennettuna.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.