Motorsportin F1-tekniikan asiantuntijat Giorgio Piola ja Matt Somerfield avasivat, mitkä tekniikkapäivitykset olivat Ferrarin voitokkaan vauhdin takana viime viikonloppuna.

Uutisoimme aiemmin, että italialaistalli uusi autonsa pohjan Silverstonen viikonloppua varten.

Piolan ja Somerfieldin Ferrarin komean suorituskyvyn takana olivat juuri kyseiset uudistukset.

– Pitkät kidusmaiset reiät SF71H:n pohjassa ovat päivitetty. Pohjaan lisättiin ylimääräinen reikä, joka yltää takarenkaan kulma-asennossa olevien reikien takaa ja ympäri. Erityisen pitkän kiduksen kompensoimiseksi reikiä on säädetty, asiantuntijat valottivat.

– Samalla myös pohjan reunalla olleesta läpästä luovuttiin. Sen tilalle asennettin yksinkertainen nousu pohjan reunalle. Myös takajarrukanavan sahalaitaista siivekettä päivitettiin, Somerfield ja Piola taustoittivat.

Takasiiven muodon valinnoilla oli myös tärkeä vaikutus Ferrarin ominaisuuksiin Silverstonen dynaamisella radalla. Italialaistalli päätti tavoitella mahdollisimman monipuolista suorituskykyä radan eri alueilla.

– Ferrari päätti käyttää lusikan mallista takasiipeään vaihtaen hieman downforcea ja ilmanvastuksen vähenemiseen.

– Tarkastellen ilmavirran vuorovaikutusta moottorin suojan alta tulevan kuuman ilman kanssa, talli päätti käyttää myös ulostuloa, jossa on laaksomainen muoto takasiiven keskiosassa, tekniikkatietäjät valistivat.

Voit lukea Somerfieldin ja Piolan analyysin kokonaisuudessaan tämän linkin takaa.