GTE-luokan Fordin tallin kuski Sebastian Bourdais avautui vihaisesti Porsche-pilotti Frederic Makowieckin ajotyylistä viime viikonlopun 24 tunnin ajossa.

Ranskalaiskuskit kisasivat ärhäkästi luokkansa toisesta sijasta perinteikkäässä kestävyyskisassa.

Bourdaisin mielestä Makowieckin ajoliikkeet olivat häirinneet hänen kisaamistaan. Ford-kuljettaja haukkui kilpakumppaninsa suoritusta ”kelvottomaksi ajamiseksi”.

Porsche-pomo Frank-Steffen Walliser tuohtui kuultuaan Bourdaisin valituksista. Saksalaisvalmistajan tallin nokkamies iski Ford-kuskille kirpeän vastalauseen.

– Ensinnäkin, tämä ei ole mikään ponifarmi. Toisekseen, minun mielestäni se tilanne oli kova, mutta reilu koko ajan, tallipomo sivalsi Autosportin haastattelussa.

– Siitä huolimatta, mitä voi odottaa, kun kaksi ranskalaista taistelee toisesta sijasta Ranskan suurimmassa kisassa? Pitääkö sen tarkoittaa rauhaa, iloa ja pannukakkuja? Enpä oikein usko, Walliser tylytti.

– Ratin takana oli kaksi ammattilaista. He eivät antaneet toisilleen mitään, eikä siinä ollut yhtään kosketuksia. Faneille se oli sensaatiomaista, heidän takianhan ajamme näitä kisoja, Porsche-jehu lisäsi.

 

Lähde: Autosport