Kris Meeken ulosajossa suojelusenkelit matkassa – tallipomolta kylmäävä arvio onnettomuudesta

© Kuva: Getty Images

Rajusti Portugalin MM-rallissa ulosajanut Kris Meeke sekä kartturi Paul Nagle selvisivät hengissä Citroenin C3-auton suunnittelufilosofian ansiosta, uskoo tallipomo Pierre Budar.

Meeke ajautui ulos tieltä hurjassa vauhdissa törmäten puuhun. Auton keula tuhoutui täysin ja jopa turvakaaret antoivat periksi ohjaamon etuosasta. Aineksia oli paljon vakavampaankin, mutta tilanteesta selvittiin lopulta vain Meeken lievillä selkäkivuilla.

– Auto ajautui ulos tieltä saaden lukuisia osumia puista. Viimeisin oli todella massiivinen, ja turvakaarikin murtui sen voimasta. En ole koskaan nähnyt toista näin rajua ulosajoa, ja mekaanikkommekin totesivat sen olleen massiivinen, Budar toteaa Autosportille.

– Olimme huojentuneita, kun näimme televisiosta Krisin ja Paulin kipuavan heti ulosajon jälkeen ulos autosta. Autoa katsoessa ei uskoisi, ettei kummallekaan käynyt kuinkaan. Auton suunnittelufilosofia pelasti heidän henkensä.

Kuvia tuhoutuneesta Citroenista alla. Ulosajon videolta näkee täältä.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.