Rajusti Portugalin MM-rallissa ulosajanut Kris Meeke sekä kartturi Paul Nagle selvisivät hengissä Citroenin C3-auton suunnittelufilosofian ansiosta, uskoo tallipomo Pierre Budar.

Meeke ajautui ulos tieltä hurjassa vauhdissa törmäten puuhun. Auton keula tuhoutui täysin ja jopa turvakaaret antoivat periksi ohjaamon etuosasta. Aineksia oli paljon vakavampaankin, mutta tilanteesta selvittiin lopulta vain Meeken lievillä selkäkivuilla.

– Auto ajautui ulos tieltä saaden lukuisia osumia puista. Viimeisin oli todella massiivinen, ja turvakaarikin murtui sen voimasta. En ole koskaan nähnyt toista näin rajua ulosajoa, ja mekaanikkommekin totesivat sen olleen massiivinen, Budar toteaa Autosportille.

– Olimme huojentuneita, kun näimme televisiosta Krisin ja Paulin kipuavan heti ulosajon jälkeen ulos autosta. Autoa katsoessa ei uskoisi, ettei kummallekaan käynyt kuinkaan. Auton suunnittelufilosofia pelasti heidän henkensä.

Kuvia tuhoutuneesta Citroenista alla. Ulosajon videolta näkee täältä.

Peter Leung

@BaronVonClutch
Huge crash for @CitroenRacing's @krismeeke and co-driver @paulnagle1 during #RallydePortugal yesterday. Both drivers are OK. Meeke reported some neck and back pains but has been cleared by medical following precautionary checks. #WRC