Vaikka FIA-pomo Jean Todt pitääkin energiankeruujärjestelmä MGU-H:ta ”taideteoksena”, on hän valmis luopumaan siitä potentiaalisia uusia valmistajia miellyttääkseen.

Hukkaenergiaa keräävästä tekniikasta on tullut vuosien varrella olennainen osa F1-autoja. Jopa yli puolet hybridivoimayksikköjen sähköisestä energiasta tulee MGU-H:n kautta.

Vaikka F1-konkari Todt onkin varsin ylpeä teknologisesta saavutuksesta, on FIA aikeissa luopua keksinnöstä. Kattojärjestö päätti kieltää järjestelmän suuressa vuoden 2021 sääntömylleryksessään.

Perustelu järjestelmästä luopumiselle oli se, että monimutkaisen teknologian vaatiminen kaikilta talleilta saattaisi pitää mahdolliset uudet valmistajat loitolla F1:stä. FIA:n pitempiaikaisena tavoitteena on ollut yksinkertaistaa kuninkuussarjan sääntöviidakkoa ja tehdä lajista sitä myöten houkuttelevampi uusille osanottajille.

– Se on kaunis taideteos ja palanen teknologiaa, mutta kuulen, ettei se ole sitä mitä fanit toivovat. Se ei ole jotain, mitä hyvään mestaruussarjaan ehdottomasti vaaditaan. Tämän vuoksi on tärkeää, että voimme oppia pois siitä ja ehdottaa jotain helpompaa ratkaisua, Todt kertoi Racefansille.

– Jos ajattelet niin, että on menty liian pitkälle, on oltava valmis tulemaan hieman taaksepäin. Uskon, että ajan myötä F1-autot ovat jopa vielä energiatehokkaampia ilman MGU-H:ta.

Lähde: Racefans