Kansainvälisen autoliiton FIA:n toiminta jahdissaan Ferrarin mahdollisesti laitonta autoa kohtaan sai tunteet kuohahtamaan myös kilpailevassa leirissä. Mercedeksen tallipomo Toto Wolff ei ollut mielissään kattojärjestön toiminnasta paljastaessaan saksalaistallin olleen epäillyn käynnistänyt osapuoli.

Ferrarin käyttämä akkuteknologia on puhuttanut F1-varikolla alkukauden. Italialaistallin uskottiin repineen sääntöjä rikkovalla tai vähintäänkin venyttävällä toimintatavalla voimanlähteestään irti jopa 20 lisähevosvoimaa. Tämä voi selittää tallin alkukauden hurjan vauhdin varsinkin aika-ajoissa.

Asiaan tuli muutos, kun FIA pääsi järjestelmästä vihille Azerbaidzhanin osakilpailun jälkeen. Ferrari muutti akkujensa toimintatapaa jo seuraavaan osakilpailuun Espanjaan, ja Monacossa se asensi vielä ohjelmistopäivityksen vakuuttaakseen FIA:lle toimintansa olevan sääntökirjojen mukaista.

Selkkaus sai uuden pikantin mausteen, kun Daily Mail uutisoi FIA:n kilpailutoimenjohtajan Charlie Whitingin vahvistaneen Ferrarin toiminnan arveluttavuuden esille nostaneiden henkilöiden kuuluneen Mercedeksen leiriin. Whiting kertoi myös heidän nimensä, James Allisonin ja Lorenzo Sassin. Molemmat ovat italialaistallin entisiä työntekijöitä.

Asiasta käytiin keskustelua Monacon GP:n varikkoalueella. Tallipomo-Wolff kommentoi tapausta Sky Sportsille.

– Minun yksi tärkeimmistä rooleistani on suojella alaisiani, ja erittäin, erittäin häiritsevää ja turhauttavaa kun heidän nimensä nostetaan esille tällaisessa tapauksessa.

Wolffin mielestä Whitingin olisi pitänyt olla hiljaa henkilöiden nimistä.

– Tällaisia asioita kysellään FIA:lta jatkuvasti. On normaalia ja hyväksyttävää mainita talli, mutta henkilöitä ei tarvitse tuoda esille.

Ferrarin auto todettiin lailliseksi Monaossa, mutta seuraavaksi vuorossa olevassa Kanadan osakilpailussa FIA asentaa tallin autoihin vielä uuden sensorin, jotta yksi mahdollinen huijauskeino saadaan poistettua kuvioista