Toro Rosson formulatallin tekninen johtaja James Key valotti, miten talli onnistui nostamaan kisavauhtiaan niin huimasti Bahrainissa.

Red Bullin sisartalli vaikutti Australiassa samalta tallilta, jona se on opittu viime vuosina tuntemaan – sinnikkäänä, mutta suhteellisen harmittomana keskikastin taistelijana.

Bahrainin aavikkokisassa italialaiset yllättivät kuitenkin kaikki. Toro Rosso esitteli hurjaa vauhtia viime sunnuntain Sakhirin GP:ssä.

Honda-vetoinen auto loikkasi kerralla yhdeksänneksi nopeimmasta aika-ajojen kierrosajasta neljänneksi vikkelimmäksi.

Vaikka vauhti tuntuikin ilmestyneen kuin tyhjästä, ei tasonnostossa ollut kyse taikatempuista. Tallin teknisen johtajan mukaan Toro Rosso ei vain päässyt vielä esittelemään parasta suorituskykyään Melbournessa, hämäten vastustajiaan.

– Se oli mahtava loikka Australiasta, mutta tosiasia on se, että alisuoritimme aika kamalasti siellä. Auto ei toiminut hyvin, ja saimme negatiivisen tuloksen. Siksi se näytti niin suurelta loikalta suorituskyvyssä, Key avasi Motorsportille.

Talli asensi autoonsa aerodynamiikkapäivityksiä, joihin kuului muun muassa uusi muokattu pohja. Nappisuoritukseen auttoi myös Sakhirin rata, joka oli Toro Rosson kuskikaksikolle jo valmiiksi tuttu.

– Opittuamme hieman Australiasta, teimme mittavan muutoksen siihen, millaisia asetuksia teemme autoon. Ajattelimme olevamme parempia siellä, sillä kuskimme tuntevat radan ja toimme melko useita aeropäivityksiä autoon. Ne ovat useiden kymmenysten arvoisia, Key kertoi.

Lähde: Motorsport