Autourheilun kattojärjestö FIA suunnittelee muutoksia F1:n varikkopysähdyksiin Ferrarin mekaanikon jäätyä Kimi Räikkösen auton alle Bahrain GP:ssä.

Hurja onnettomuus herätti FIA:n pohtimaan, tekevätkö vuosien varrella nopeutuneet renkaiden vaihdot varikkopysähdykset liian vaarallisiksi.

Kuljettajien edessä olevia liikennevaloja ohjaa sensori, joka on kytkettynä renkaanvaihtajan pulttipyssyyn. Kun pultti on kiinnitetty renkaaseen, sensori vaihtaa valon vihreäksi.

Bahrainissa sensorissa sattui vika, jonka vuoksi valo syttyi liian aikaisin ja Ferrarin mekaanikko Francesco Cigarini jäi Räikkösen auton takarenkaan eteen.

FIA ei kuitenkaan halua poistaa jännityksen ja vauhdin elementtiä varikkopysähdyksistä. Suunnitelmissa on sen sijaan tekninen uudistus varikkomiehistön laitteisiin.

Liiton kisajohtajan Charlie Whitingin mukaan pulttipyssyn ja liikennevalojen yhteistoimintaa voitaisiin kehittää niin, että laitteissa olisi kaksi sensoria. Ensimmäinen sensori varmistaisi pultin olevan kiinni ja toinen sen olevan kunnolla paikoillaan.

– Jos käyttäisimme kahta sensoria, jotka kertoisivat vaihtajalle sen olevan todella valmis ja hän voisi painaa nappia, kummatkin tunkit tippuisivat ja auto pääsisi liikkeelle, Whiting valotti.

Lähde: Express