Rallin elävä legenda Sebastien Loeb näytti kaikille vauhdin olevan yhä hänen puolellaan. Viimeksi MM-rallin 2015 ajanut ranskalainen kiidätti Citroeninsa Meksikon MM-rallin avauspäivän toiseksi nopeimmaksi.

Loeb sai toki hyötyä lähtöpaikastaan, sillä hän ei joutunut kärsimään irtosoran peittämästä reitistä. Tämä ei kuitenkaan yksistään selitä Loebin sijoitusta, vaan ranskalaiselle täytyy antaa kunniaa vauhdinkin osalta. Hän on perässä kisaa johtavaa Hyundain Dani Sordoa vain 7,2 sekuntia.

Suomalaisittain päivä oli sysisynkkä. Uskomatonta kyllä kaikki viisi sinivalkoista kuljettajaa joutuivat keskeyttämään. WRC-luokassa Jari-Matti Latvala jäi reitin varteen teknisen ongelman vuoksi, Esapekka Lappi ja Teemu Suninen ajoivat ulos. WRC2-luokassa leikin joutuivat jättämään kesken Kalle Rovanperä ja Jari Huttunen.

Meksikon MM-ralli, tilanne EK 10 jälkeen:

1. Dani Sordo Hyundai 1.47.55,4
2. Sebastien Loeb Citroen +7,2
3. Ott Tänak Toyota +11,0
4. Kris Meeke Citroen +25,0
5. Sebastien Ogier Ford +30,2