Hyundain Dano Sordo hyödyntää täydellisesti lähtöpaikkaansa Meksikon MM-rallissa. Kokenut espanjalainen johtaa rallia neljän ajetun etapin jälkeen.

Edellä ajavien kuljettajien kärsiessä irtosorasta on Sordo pystynyt ajamaan puhdistetulla reitillä kovai aikoja. Hän johtaa kisaa turvallisen 15,1 sekunnin erolla Citroenin Kris Meekeen nähden. Paluun rallikarkeloihin tehnyt lajilegenda Sebastien Loeb on kolmantena, myös pitkälti puhtaan tien avittamana.

MM-sarjaa johtava Thierry Neuville on jäänyt tallikaveristaan Sordosta 43,7 sekuntia. Hän on kisassa seitsemäntenä.

Toyotan suomalaiskuljettajilla on ollut vaikea päivänaloitus. Molemmat valittelivat moottoreiden ylikuumentuvan ja tilanteen hallussa pitämisen syövän aikaa. Jari-Matti Latvala on kisassa sijalla 8 ja Esapekka Lappi sijalla kymmenen. Tallikaveri Ott Tänak on neljäntenä.