Kuva: Formulamekaanikkojen joulu! Pakettia avaavat Ferrarin työntekijät herättävät hilpeyttä

© Kuva: Getty Images

Talvitestit ovat F1-talleille ja niiden henkilökunnalle jännittävää aikaa. Uusien autojen kiertäessä rataa ensimmäisiä kilometrejään realisoituu talvitauon kova työ kaikkien silmien edessä.

Mikään data ei voita radalla kerättyä tietoa, ja tallit pystyvätkin tekemään tarvittaessa nopeita muutoksia kilpureidensa ominaisuuksiin jo ensimmäisten kierrosten perusteella. Jotta kaikki olisi valmista kauden avauskisaan, voivat suurimmat tallit valmistaa ja testata uusia osia jo kesken talvitestien.

Ferrarilla riittää resursseja tällaiseen toimintaan. Barcelonan varikolta tänään otettu kuva näyttää, kuinka tallin työntekijät aukovat pakettia, jossa on motorsport.italian mukaan uunituoreita uusia osia tämän kauden SF71H-kilpuriin.

Pakettien avaaminen on muille tuttua jouluisin, mutta F1-maailmassa suurin riemu vastaavasta toimenpiteestä koetaan näköjään pari kuukautta myöhemmin.

Katso kuva alhaalta tai tästä.