Kiehtova kuva: F1-talli maalasi autonsa erikoisella hohtavan vihreällä maalilla – taustalla mielenkiintoinen syy

© Kuva: Getty Images

Sauber Alfa Romeon tallin uusi F1-kilpuri nähtiin tänään Barcelonan testiradalla varsin kummallisissa väreissä. Auton alaosiin oli maalattu erikoista hohtavaa vihreää maalia.

Yllättävän värityksen takana ei ollut kuitenkaan uuden värimaailman kokeilu. Vihreänhohtoinen maali on todellisuudessa erityisvalmisteinen aine, joka auttaa auton aerodynaamisten ominaisuuksien testaamisessa.

Kovilla nopeuksilla hurjasteltaessa voimakas ilmavirta piirtää erikoismaaliin aaltoja ja linjoja, joiden perusteella F1-tallin insinöörit voivat tutkia toimiiko tuore aerodynamiikkapaketti toiveiden mukaisesti. Maaliin jääneet jäljet näyttävät, kuinka ilma virtasi eri siivekkeiden läpi.

A green alfa romeo today in testing from formula1