Tänä päivänä F1-autojen julkistustilaisuudet ovat tylsähkön koruttomia, ainakin verrattuna takavuosien show-meininkiin. SuomiF1-sivuston asiantuntija Mika Salon muistaa edelleen yhden tapauksen Tyrrell-vuosiltaan.

Vaikka legendaarinen brittitiimi oli taantunut Salon ajovuosina jo sarjan hännänhuipuksi, suoritti myös se näyttäviä lanseeraustilaisuuksia sponsoreitaan ja mediaa miellyttääkseen.

Vuoden 1997 auto julkaistiin Lontoossa. Salo muistelee tallin nähneen paljon vaivaa tilaisuuden eteen.

– Talli joutui purkamaan lähes puolet talosta saadakseen kilpurin sisälle kerrostaloon. Jostain syystä esittely piti suorittaa kolmannessa kerroksessa. Auto nostettiin sinne nosturilla, mutta silti rakennukseenkin piti koskea, Salo muistelee.

Takavuosina esittelytilaisuuksissa ei juuri autoja käynnistelty. Syykin oli selvä.

– Autot olivat usein vain pelkkiä kuoria. Eivät ne olleet ajokuntoisia.