F1-sarja on löytänyt keinon korvata varikkotytöt lähtöruudukoissa. Kisakuljettajat saavat rinnalleen tulevalla kaudella pienet lapset.

Päätös luopua perinteisistä misseistä on suututtanut monet F1-fanit. Sarjan uusi omistaja Liberty Media on halunnut mullistaa sarjaa modernisoimalla sitä enemmän yleisesti hyväksyttävään suuntaan. Naisten rooli moottoriurheilussa on nähty usein vain ulkonäkökeskeisenä, ja tätä käsitystä Liberty Media on halunnut muuttaa.

Kansainvälinen autoliitto FIA ilmoitti tänään ”Grid Kidsien” astuvan mukaan F1-sarjaan jo kaudeksi 2018. Lapset nähdään lähtöruudukossa joka kisassa. Heidät valitaan paikallisista autourheilukerhoista joko saavutusten tai arvonnan kautta.

– Tämä tulee olemaan erityinen hetki nuorille. Kuvitelkaa mitä he tuntevat, kun he pääsevät seisomaan suurten idoleidensa rinnalla lähtöruutukossa katsellen miten he valmistautuvat kisaan, vain muutama minuutti ennen starttia, Liberty Median markkinontijohtajiin kuuluva Sean Bratches toteaa.

Lapset ovat tuttu näky huippu-urheilussa esimerkiksi jalkapallossa, mutta täysin vieraita nuoret eivät ole moottoriurheilumaailmassakaan. Sähköformulasarja Formula E on käyttänyt lapsia lähtöruudukossaan.