86-vuotiaana menehtynyt Dan Gurney on yksi autourheilumaailman suurimmista legendoista. Radalla saavutettujen urotekojensa (uutinen)lisäksi hän ”keksi” myös voitonjuhlintavan, jota käytetään yhä tänäkin päivänä.

Gurney ajoi voittoon vuoden 1967 Le Mansin 24 tunnin kilpailusa. Rankan ajosuorituksen jälkeen onnellinen amerikkalainen kiipesi palkintojenjakoon yhdessä ajoparinsa A.J. Foytin kanssa. Pokaalin lisäksi kuljettajat saivat käsiinsä shampanjapullot, oltiinhan sentään Ranskassa.

Väsynyt ja iloinen Gurney päätti ruveta leikittelemään pullolla. Hän tarrasi siitä kiinni ja ruiskutti shampanjaa kaikkien lähellä olevien päälle samalla makeasti nauraen.

Tapahtuma on nykyään arkipäivää, mutta tuolloin se oli jotain ennenkuulumatonta. Gurney, joka kehitti myöhemmin muun muassa yhä käytössä olevan ”Gurney flapin”, oli siis mullistanut autourheilumaailmaa spontaanilla tempauksellaan.