Audi ja Porsche neuvottelevat mahdollisesta yhteistyöstä Formula E -sarjassa. Audi vaihtoi sähköformuloihin jo täksi kaudeksi ja nyt Porsche on seuraamassa sisarmerkkinsä esimerkkiä. Saksalaismerkit keskustelevat lähiaikoina siitä, mitä yhteistyö käytännössä tarkoittaisi.

Audin moottoriurheilujohtajan Dieter Gassin mukaan yhteistyön luonteesta ei ole vielä sovittu. Kummatkin brändit ovat Volkswagenin omistuksessa, jota myöten yhteistyö tulevaisuuden teknologian sarjassa olisi luonnollinen ratkaisu. Gass kertoi Autosportille saksalaismerkkien pohtivan, millä alueilla ne voisivat auttaa toisiaan sähköformuloissa.

– Parempi puhua asiasta ennemmin kuin myöhemmin. Ei tässä kannata ottaa liian rennostikaan asian kanssa. Tärkeintä olisi pohtia, miten toimisimme maailmanmestaruustaistelussa yhdessä. Yhteiset säännöt pitäisi sopia ensin. Voisimme ainakin säästää paljon rahaa, jos kehittäisimme teknologioitamme yhdessä, Gass valotti.

Kestävyysluokka LMP1:stä tutut kilpakumppanit joutuivat eri teille Audin vaihdettua kestävyysautoilun sähköformuloihin kaudeksi 2017-18. Autobrändit aikovat keskustella siitä, voisivatko ne kehittää autojensa tekniikkaa jatkossa yhdessä.

– Olisi mielekästä käydä keskustelu pian ja miettiä miten tästä mennään eteenpäin. Tietenkään emme haluaisi ajaa täysin samoilla autoilla, jotain kilpailua meillä täytyy olla, Gass pohdiskeli.

Porschen oli aiemmin tarkoitus lähettää insinöörejään oppimaan sähköformuloiden toiminnasta Audin varikolle. Toistaiseksi suunnitelmat eivät ole kuitenkaan toteutuneet, eikä Audi-pomo Gass vaikuta kovin innostuneelta aiheesta kysyttäessä.

– Sellainen on aina hieman vaikeaa. Jos tarkoituksena on pyörittää kunnon operaatiota ja joku olisi siellä keskellä, olisi siitä tuskin paljoakaan hyötyä heille. Se olisi vain hidasteena meidän työllemme varikolla, Gass tyrmäsi idean.