Red Bull -pomo avoimena tallinsa ensi kauden moottoripaineista – ”Olemme epätoivoisia”

© Kuva: Getty Images

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner ei peittele tallinsa ongelmia Renaultin moottorin kanssa. Vaikeuksien täytteinen kausi 2017 on takana ja tallit alkavat suunnata katseitaan ensi kauteen, mutta Horner kertoo olevansa edelleen huolissaan moottoriensa luotettavuudesta ja suorituskyvystä muihin talleihin verrattuna.

– Luotettavuus on avainasia ensi kaudella. Meidän täytyy myös kehittämään runkoa entistä paremmaksi. Tositilanteissa moottorien on toimittava suorituskyvyn osin moitteettomasti. Sen suhteen olemme epätoivosia, niiden on oltava parempia, Horner tuskaili Autosportin haastattelussa.

Horner myöntää tallin havainneen Renaultin olleen jäljessä muita talleja moottorikehityksen kanssa kauden mittaan. Hänen mukaansa varsinkin Mercedes oli aivan omalla tasollaan.

– Jos kuunteli heidän tiimiradiotaan, huomasi milloin he säätivät moottoreita hieman ylöspäin. Ei tarvinnut kuin katsoa keskisektoria. Yhtäkkiä he olivat puoli sekuntia nopeampia tai hitaampia riippuen siitä, mitä moottoritilaa he käyttivät. Nostan hattuani päästä heille. He tekevät loistavaa työtä moottorin kehittämisessä, joka on äärimmäisen tärkeä osa-alue.

Red Bullin Daniel Ricciardolla oli mahdollisuus kammeta Kimi Räikkösen ohi kauden päätöskisassa Abu Dhabissa. Koneongelmat pakottivat australialaiskuskin keskeyttävän kuitenkin jälleen. Energiajuomajätin omistama talli ylsi kauden mittaan vain kolmeen voittoon, mikä ei riittänyt tallipäällikölle.

– Luotettavuuden suhteen meillä sattui aivan liikaa keskeytyksiä. RB13 -auto saavutti 13 palkintokorokesijoitusta ja 13 keskeytystä, joten emme malta odottaa ensi vuoden autoa, Horner jyrähti.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.