Formula E:n tv-juontaja Nicki Shields pääsi hurjan haasteen eteen, kun hän kokeili robottiformulan päihittämistä sähköformuloiden kisaviikonloppuna Hong Kongin katuradalla. Ällistyttävä YouTube-video esittelee tekniikkaa, joka on kuin suoraan tieteiselokuvasta.

Tekoälyn voimin ajava futuristinen robottiauto edustaa tulevaa Roborace -sarjaa, jota kurvaillaan tulevaisuudessa Formula E:n kisakalenterin yhteydessä. Ensimmäinen kisa oli tarkoitus ajaa jo viime kaudella, mutta toistaiseksi sarjan käynnistäminen on viivästynyt.

Roborace-sarjassa kymmenen tallia kilpailevat toisiaan vastaan identtisillä sähköformuloilla. Autojen ratteihin ei hyppää kuitenkaan ainuttakaan ihmiskuljettajaa. Tallit kehittävät itse tekoälyohjelmistonsa ja algoritmitminsa, joiden varassa futuristiset kilpurit kaahailevat toisiaan vastaan.

Hallitsevan Formula E -mestarin Lucas Di Grassin johtama sarja on testannut videolla nähtävää DevBot-robottiautoaan tänä vuonna useilla erilaisilla formularadoilla. Autojen voima tulee neljästä sähkömoottorista, joiden yhteisteho on jopa 1200 kilowattia.

Autot suunnistavat erilaisten optisten sensoreiden, tutkien, lidarin ja ultraäänitunnistimien varassa. Robottiformuloidn sci-fi-henkisen ulkonäön takana on Tron: Legacy- ja Oblivion-tieteiselokuvien konsepteja suunnitellut Daniel Simon.