Porsche ilmoitti kesällä vetäytyvänsä kestävyysautoilun huippuluokasta LMP1:stä. Le Mansin 24 tunnin ajoista tunnetuista futuristista kilpureista uupuu jatkossa Porsche 919 Hybrid, saksalaismerkin menestyneimpien ja teknisesti kehittyneimpien autojen kärkeen kuuluva mestariteos.

Saksalaisvalmistaja kunnioitti kuusi kestävyyssarjan maailmanmestaruutta ja kolme Le Mans -voittoa haalineen kilpa-auton tarinaa julkaisemalla upean videon sen vaiheista.

919 Hybrid sai ensikosketuksensa asvalttiin kesällä 2013 Weissachin testiradalla. Kilpailudebyyttinsä hurja hybridikilpuri teki keväällä 2014 Silverstonessa. Saman vuoden marraskuussa sillä kaahailtiin auton ensimmäiseen voittoon Sao Paulossa.

Kesällä 2015 saksalaistuotos varmisti paikkansa kestävyyssarjan historiankirjoissa ensimmäisellä Le Mans -voitollaan. Porsche nappasi huippukehittyneen kilpurinsa avulla kaksi voittoa lisää putkeen.

Marraskuussa 2017 legendan maineeseen yltänyt kisakone pääsi jäähyväiskoitokselleen. WEC:n viime kauden päätteeksi Porsche lopetti LMP1-ohjelmansa. Saksalaisbrändin tavoitteena on keskittää resurssinsa Formula E -sarjaan.