Vaikka ajaisi kilpaa maailman nopeimmissa sarjassa, voi silti pudota tavallisen kaduntallaajan tasolle kokeillessaan ensi kertaa uutta kalustoa. Tämän sai todeta McLarenin F1-tallin belgialaistähti Stoffel Vandoorne kokeillessaan Honda NSX-GT -kilpa-autoa japanilaismerkin markkinointitapahtumassa. Motorsport ikuisti hauskan tapahtuman videolle.

Formulakuskilla tuotti vaikeuksia saada kilpuria liikkeelle lähtöruudusta, vaikka ohjeita oli antamassa F1-konkari Jenson Button.

– Onhan sinulla ykkösvaihde silmässä? Se on aika vaikea pistää liikkeelle, joten ole tarkkana, Button neuvoi ennen, kuin Vandoorne yritti polkea autoa epätoivoisesti matkaan.

Hondan tekniikan formuloiden puolelta tunteva formulaässä oli silminnähden vaikeuksissa 573 hevosvoiman voimalla puskevan NSX:n kanssa. Ärhäkkä kilpuri hyytyi jopa kolme kertaa Vandoornen yrittäessä kiihdyttää lähtöalueelta tiehensä. Lopulta belgialainen sai kaasuteltua japanilaisvalmistajan tuoreen Super GT -luokan vauhtihirmun liikkeelle.

25-vuotias Vandoorne sijoittui F1-kaudella 2017 MM-pisteissä 16. sijalle. McLarenin nuori kuljettajalupaus ei ole voittanut urallaan vielä yhtäkään osakilpailua tai aika-ajoja.