F1:n ruotsalaistähti valotti talliaan uhanneen ”katastrofin” taustoja

© Kuva: Getty Images

Sauberin F1-talli paini viime kaudella välillä aivan sarjan pohjamudissa. Tallin ruotsalaistähti Marcus Ericsson kertoi tuoreessa Motorsportin haastattelussa, miten talli selvisi lopulta kuivin jaloin synkistä hetkistään.

Tallin vaikeudet pysyä muiden perässä johtuivat pitkälti siitä, että Sauberin oli pakko käyttää edellisen vuoden voimayksiköitä.

– Jos ollaan rehellisiä, tiimillä ei ollut juurikaan vaihtoehtoja. Heidän oli pakko mennä vanhoilla moottoreilla useiden eri syiden vuoksi. Luulen, että he toivoivat ettei se olisi niin suuri haittapuoli kilpailussa muita vastaan. Tiesin kuitenkin itse ettei kaudesta tulisi hyvä heti, kun kuulin heidän käyttävän vanhoja voimayksiköitä, Ericsson sadatteli.

Ericsson vertasi vaikeaa tilannetta Toro Rosson edellisvuoden ratkaisuun käyttää vuoden 2016 Ferrarin moottoreita. Vaikka Sauber ei saanut missään vaiheessa kautta vietyä konepuoltaan selvästi parempaan suuntaan, onnistui se kehittämään autonsa runkoa mainiosti.

– Kaikki tietävät, miten Toro Rossolla kävi. Ahdingossamme ei ollut siinä missään mitään yllättävää. Asiaa on pakko lähestyä silti positiivisesta näkökulmasta ja keskittyä enemmän rungon kehittämiseen. Näin me teimmekin, mutta tiesimme sen olevan silti paha hidaste, ruotsalaistähti muisteli.

Ruotsalaiskuski paljasti tallin luottaneen vaikeuksista huolimatta yhteistyön voimaan. Sauber käänsi painajaiskauden kesätauon jälkeen yllättävästi parempaan suuntaan haastaen vielä kevyesti useita keskikastin talleja.

– Kesätauon jälkeen koko homma näytti todellakin katastrofilta. Olimme niin kaukana seuraavasta autosta. Olimme yli sekunnin jäljessä joka kierroksella. Se näytti todella pahalta, ja tiimille olisi ollut helppoa vain luovuttaa ja keskittyä ensi kauteen. He päättivät silti puskea hommia tehtaalla ja tuoda uusia osia ja ratkaisuja radalle. Lopulta onnistuimme kiipeämään taas mukaan kilpailuun viimeisten kolmen tai neljän kisan aikana. Ohitimme vielä useita autoja ja talleja, Ericsson iloitsi.