Brittiläinen luksusautomerkki Aston Martin on todennäköisesti liittymässä moottoriurheilun kuninkuusluokkaan vuonna 2021.

Red Bullin kanssa sponsoriyhteistyötä tehnyt autovalmistaja tulisi sarjaan lähtökohtaisesti itävaltalaistallin moottoritoimittajana. Tallin nimikin saattaisi Motorsport Weekin mukaan muuttua Aston Martiniksi.

Aston Martinin toimitusjohtaja Andy Palmer kertoi BBC:n haastattelussa luksusbrändin johtoportaan harkitsevan hyppyä formulamaailmaan erityisen vakavasti. Pitkän Red Bull -yhteistyön myötä siirto olisi luonnollisen sujuva.

– Rakastamme lajia. Meillä on Red Bullin kanssa yhteinen tahtotila. Tietenkin taustalla ovat myös taloudelliset intressit ja hyödyt, Palmer valotti.

Palmer paljasti BBC:lle esittelevänsä asiaa jatkuvasti automerkin johtokunnalle.

– Tämä mahdollisuus on siirtynyt yhä todennäköisemmäksi. Tulemme todennäköisesti formuloihin. En kuitenkaan lähde arvioimaan, mitä johtokuntamme päättää, sillä vain ylimielinen toimitusjohtaja tekisi niin. Aion tietenkin viedä johtokuntani retkelle ja esitellä heille kaikki formuloiden tarjoamat mahdollisuudet ja näkökulmat. Keskustelemme siitä joka neljänneksellä ja lämmittelen heitä tälle mahdollisuudelle.

F1-hypyn ainoana hidasteena ovat Aston Martinin huolet lajin kehityssuunnasta ja uusien omistajien moottoriuudistuksista. Palmer kertoi brittimerkin seuraavan lähitulevaisuuden muutoksia.

– Lajissa ei enää todellakaan ole kyse kuljettajasta niin, kuin aikoinaan oli. Tämä onkin tärkein pointti – ajavatko uudet moottorit fanit tiehensä? Asiaan on useita argumentteja. Voitaisiin sanoa, että moottoreiden ääni ei ole niin upea kuin ennen ja koneet ovat liian epäluotettavia. Monet eivät myöskään ymmärrä lähtöruuturangaistuksia, Palmer valitteli.