Video: Muistatko tätä Kimi Räikkösen klassikkovoittoa? – ”Jättäkää minut rauhaan, tiedän mitä teen!”

F1 julkaisi YouTube -kanavallaan koostevideon Kimi Räikkösen upeasta voitosta Lotuksella vuoden 2012 Abu Dhabin GP:ssä. Kisasta on jäänyt elämään ”Jäämiehen” legendaarisista kommenteista tiimiradiossa.

– Jättäkää minut rauhaan, tiedän mitä teen, Räikkönen tiuskaisi Lotuksen tiimiradiossa tuskastuttuaan insinööriensä ohjeisiin Abu Dhabin GP:ssä vuonna 2012.

Räikkönen aloitti kisan neljännestä lähtöruudusta, mutta nousi nopeasti toiseksi Lewis Hamiltonin taakse. Nico Rosbergin pahan kolarin ja Hamiltonin moottoriongelmien jälkeen suomalainen nousi kuitenkin kilpailun johtoon.

Komeasta johdosta huolimatta Fernando Alonso kiri Räikköstä kokoajan kiinni kellottaen kovia kierrosaikoja. Lotuksen insinöörit olivat huolissaan Kimin renkaiden kunnosta, mutta ”Jäämiestä” huolenpito lähinnä ärsytti.

– Joo joo, teen töitä kokoajan. Ei teidän tarvi muistuttaa siitä jokaisen kymmenen sekunnin välein, Räikkönen räyhäsi tiimiradioon.

Rankasta paineesta huolimatta Räikkönen piti kisan hallinnassaan ja otti lopulta vakuuttavan voiton. Abu Dhabin herruus oli Räikkösen ensimmäinen GP-voitto sitten vuoden 2009.