Legendaarisessa maineessa oleva formulapomo Ross Brawn haluaisi nähdä Lamborghinin, Porschen ja Aston Martinin F1:ssä. Bildille antamassa haastattelussaan Brawn myönsi, että sarjan olisi muutettava sääntöjään siihen suuntaan, että luksusmerkit kiinnostuisivat formuloista enemmän.

– On monia huippumerkkejä, jotka haluan nähdä F1:ssä. Yksi niistä on Porsche, mutta myös Lamborghini ja Aston Martin voisivat liittyä sarjaan. Tämän vuoksi meidän täytyy luoda lajiin sellainen ympäristö, joka houkuttelee näitä luksusbrändejä, Brawn haaveili.

Brawn sanoi nykyisten moottorisääntöjen olevan suurin este, mikä himmentää auto-urheilun huippubrändien kiinnostusta sarjaa kohtaan.

– Voin taata, että nykyisten moottorisääntöjen luomien rajoitusten aikana mikään valmistaja ei halua liittyä sarjaan. Tämän vuoksi meidän täytyy tehdä siitä halvempaa ja helpompaa.

Aston Martinin on uutisoitu viime aikoina olevan yhä lähempänä sarjaan liittymistä, mutta brittimerkkiäkin huolettavat juuri nykyiset ja tulevat moottorisäännökset. Aiemmin tällä viikolla julkistettiin Alfa Romean siirtyminen yhteistyöhön Sauberin kanssa ensi vuodeksi.