Mika Salo ei pitänyt Max Verstappenin hiiltymisestä: ”Puheet törkeitä, toivottavasti FIA puuttuu”

SuomiF1-sivuston asiantuntija Mika Salo pitää Max Verstappenin mediakäyttäytymistä törkeänä. Hän toivoo hollantilaisen toimiin puututtavan ylemmältä taholta käsin.

Verstappen ei pystynyt pitämään kieltään kurissa USA:n kilpailun jälkeen, vaan hän syytti tuomaristoa idioottimaiseksi. Lisäksi hän epäili yhden sen pysyvistä jäsenistä vainoavan häntä.

Verstappen ei ole toistaiseksi vetänyt sanojaan takaisin, vaikka Salo on toistuvasti kertonut sääntörikkeen olleen selkeä. Myös muu formulamaailma on pääosin samaa mieltä, sillä todisteet puhuvat selvää kieltä oikaisusta.

Salo toivoo 20-vuotiaan nuorukaisen rauhoittavan tulevaisuudessa sanojaan. Jos ei omatoimisesti, niin sitten sarjan käskystä.

– Tapausta käsitellään vielä Meksikon kuljettajakokouksessa. Toivottavasti hän tajuaa viimeistään siellä olevansa väärässä. Maxin puheet ovat törkeitä, ja toivottavasti FIA puuttuu niihin, Salo toteaa.

FIA tiukensi linjaansa kuljettajien avautumisia kohtaan vuosi sitten, kun Sebastian Vettel haistatti ikimuistoisesti suorassa lähetyksessä FIA-pomo Charlie Whitingille.