Ratamoottoripyöräilyn elävä legenda Valentino Rossi ei toivu ajokuntoon seuraavaksi vuorossa olevaan MotoGP-luokan Aragonin osakilpailuun. Hänen korvaajakseen Yamaha on pestannut hollantilaisen Michael van der Markin, joka saa ensikosketunsa MotoGP-kalustosta.

Motocross-onnettomuudessa jalkansa pahasti telonut Rossi joutui jättämään väliin jo viime viikonloppuna käydyn kotikilpailunsa Misanossa. Leikkaukseen joutunut moninkertainen mestari ei ehdi toipua operaatiosta vielä myöhemmin tässä kuussa ajettavaan seuraavaan osakilpailuun.

Yamaha ilmoitti tänään nostavansa 24-vuotiaan van der Markin Rossin korvaajaksi japanilaismerkin tehdastallin toiseksi kuljettajaksi. Valintaa voidaan pitää jopa hieman yllättävänä, sillä World Superbike -sarjassa kisaava van der Mark ei ole koskaan ajanut MotoGP-pyörällä.

Sarjan pisteissä hän on tällä hetkellä seitsemäntenä, kaksi sijaa tallikaveriaan Alex Lowesia jäljessä.