Formula yksi on autourheilumaailman arvostetuin sarja, tästä tuskin kukaan on eri mieltä. Kaikki nuoret kuljettajanalut asettavat lähes poikkeuksetta kovaksi tavoitteekseen päästä osaksi harvalukuista valiokuljettajien joukkoa.

Kilpailu ajopaikoista on kuitenkin erittäin kova, eikä läheskään aina pelkkä puhdas lahjakkuus riitä viemään kovaa tavoitetta päätepisteeseen asti.

Tästä syystä on turha kuvitella, että maailman parhaimmat kuljettajat ajaisivat kaikki formula ykkösissä.

Syitä, miksi matka F1-sarjaan katkesi tai sieltä tuli tipahdettua pois aivan liian aikaisin löytyy monia. Läheskään kaikissa tapauksissa kyse ei ole kuitenkaan ajotaitojen puutteesta. Politiikka ja raha puhuvat valitettavan kovaan ääneen myös autourheilumaailmassa.

SuomiF1-sivusto haluaa nostaa esille kuljettajia, jotka ansaitsisivat taitojensa perusteella paikkansa F1-sarjassa. Viiden kuljettajan listauksen ulkopuolelle jäi nippu kovia nimiä, mutta lopullisiin valintoihin luottomme on täydellinen. Tämä viisikko pärjäisi nykyisessä F1-sarjassa puhtaasti lahjakkuutta katsomalla.

Miksi sitten otsikon sana ”kokeneet”? Koska nuoret tulevaisuuden tähdet ansaitsevat oman listansa myöhemmin.