Mika Salo muistelee ensihetkiään Ferrari-kuljettajana – italialaistalli piilotteli suomalaiskuljettajaansa viimeiseen asti

Saatuaan yllätyskutsun Ferrarin toiseksi kisakuljettajaksi pääsi Mika Salo kokemaan, millaista työskentely F1-maailman huipulla on. Ensimmäiset viitteet suomalainen sai siitä jo tavassa, jolla hänet maailmalle Ferrari-kuskina esiteltiin.

Salon sopimuksen julkistaminen ei suinkaan tapahtunut nopeasti ja näyttävästi, vaan ajopestin yllä leijui salaisuuksien verho lähes viimeiseen asti. Sop

– Testasin Maranellossa vääränlaisella kypärällä ja vaikka mitä. Piileskelin myös Ferrarin tallipäällikön Jean Todtin talossa viikkokausia, Salo muistelee nyt jo legendaksi muodostunutta tapaa.

Saloa tämä ei haitannut. Hän sai tutustua talliin ja sen tiloihin rauhassa. Ensimmäinen kerta Maranellon tehdastilossa jäi mieleen.

– He laittoivat minut pöydälle seisomaan, samalla kun minut esiteltiin tuhatpäiselle työntekijäjoukolle. Oli todella makeaa ja siistiä, kuinka sellaisetkin tyypit, joita on itse katsonut varikolla aiemmmin ylöspäin, taputtivat minulle ja tulivat kättelemään ja toivottaen minut tervetulleeksi talliin, Salo muistelee.

Ferrari on huipputalli syystäkin. Työnteon määrä on valtava, joten kaikki paiskivat hartiavoimin töitä. Myös kuljettajat.

Yllä olevalla videolla Salo muistelee, kuinka sulavasti Ferrarin massiivinen kilpailukoneisto toimi. Salo tekee myös mielenkiintoisen, kenties jopa yllättävän havainnon isojen ja pienien tiimien eroista.

Seuraavissa osissa palaamme Salon Ferrari-uran kahteen osakilpailuun, joista mies muistetaan ikuisesti. Tilaa SporttiTV-kanava saadaksesi heti tieto uuden videon ilmestymisestä!

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!