SuomiF1-sivuston asiantuntija Mika Salo muistelee F1-uransa eri vaiheita sivuston kattavassa haastattelusarjassa. Nyt vuorossa on kausi, joka nosti Salon hetkeksi F1-maailman kirkkaimmalle huipulle.

Pettymystentäyteisen vuoden 1998 jälkeen Salo huomasi jääneensä ilman kisakuljettajan paikkaa seuraavan kauden startatessa Australiassa. Kauaa Salon ei kuitenkaan tarvinnut toimettomana pysyä, sillä Tyrrellin raunioille rakennettu uusi BAR-talli kaipasi kokenutta paikkaajaa loukkaantuneen Ricardo Zontan tilalle.

Salo hoiti kolmen kilpailun mittaisen tuurausleiviskänsä kunnialla. Yhteistyö hyvän ystävän Jacques Villeneuven kanssa toimi, ja Salo sai nimiinsä myös koko tallin koko kauden parhaimman sijoituksen. Surullista kyllä sekään ei pisteitä tuottanut.

Vain pari kilpailua tuon keikan jälkeen Salo sai puhelinsoiton suoraan F1-maailman huipulta.

Ferrarin ykköstykki Michael Schumacher loukkasi itsensä pahassa onnettomuudessa Silverstonessa. Nopeasti kävi selväksi, että italialaistalli joutui hankkimaan pidempiaikaisen korvaajan tähtikuljettajalleen.

– Alle vuorokausi Michaelin onnettomuudesta puhelimeni soi. Olin ainoa vapailla markkinoilla oleva kuski, joka oli suhtkoht kokenut. Tallipäällikkö Jean Todt soitti ja sanoi haluavansa minut käymään Maranelloon. Kun kysyin milloin, vastasi hän ”nyt”, Salo muistelee tilannetta, joka muutti hänen elämänsä ikuisesti.

Seuraavassa osassa Salo kertoo ajastaan Ferrarilla. Tilaa SporttiTV-kanava saadaksesi heti tieto uuden videon ilmestymisestä!