Valtteri Bottas: ”Rangaistukset voivat ratkaista maailmanmestaruuden”

© Kuva: Getty Images

Valtteri Bottas on tunkemassa itseään vahvasti maailmanmestaruustaisteluun. Hän on vain 19 pistettä tallikaverinsa Lewis Hamiltonin perässä.

Bottas uumoilee, että tiukan MM-kamppailun voi kääntää luotettavuusongelma; moottorin- ja osinvaihdoista joutuu kärsimään lähtöruudukkorangaistuksen. Bottas kärsi jo viiden ruudun rangaistuksen Britannian GP:ssä, kun vaihdelaatikko jouduttiin vaihtamaan.

Myös Red Bullille on tullut näitä rangaistuksia, Ferrarille ei vielä. Tosin sekä Kimi Räikkönen että Sebastian Vettel ovat käyttäneet tällä kaudella enemmän turboahtimia kuin Mercedeksen kuljettajat, joten heillekin saattaa olla vielä penalttia tulossa. Jäljellä on vielä yhdeksän kilpailua.

– Säännöt ovat tällaiset. Jokaisen on saatava kausi läpi tietyllä määrällä komponentteja. Jos ryhtyy ahneeksi, joutuu vaihtamaan osia useammin ja siitä seuraa rangaistuksia, Bottas sanoo F1i.comilla.

– Rangaistukset vaikuttavat aina niin tiimiin kuin kuljettajaankin. Minä ajattelen, että sille ei mitään voi, jos niin käy. Voi olla, että se on jopa ratkaiseva tekijä mestaruustaistelussa. Mutta säännöt ovat samat kaikille, joten ei siinä mitään, Bottas kommentoi viileästi.

Suomalainen kertoo myös olevansa erittäin tyytyväinen Mercedeksellä.

– Olen sopeutunut tänne loistavasti. Tunnen todellakin olevani iso osa tätä tiimiä. He tekevät kaikkensa eteeni, eikä minulta puutu mitään. Vaikka nytkin tuntuu jo hyvältä, olen varma, että tulossa on vielä paljon parempaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.