Viime vuosiin nähden jopa poikkeuksellisen kiinnostavan rallin MM-sarjan pistetilanne on ennen neljää viimeistä kilpailua huikean jännittävä.

Tällä kaudella jo kolme voittoa ottanut Thierry Neuville sekä kahdesti korkeimmalle korokkeelle kiivennyt Sebastien Ogier ovat 160 pisteen ansiosta jaetulla kärkipaikalla kuljettajien tilanteessa.

Belgialainen Neuville nousi peräti neljä kertaa putkeen maailmanmestaruuden vieneen Ogierin kantaan Jyväskylässä.

Kummatkin olivat Keski-Suomen sorateillä vaisuhkoja. Hyundailla kuudenneksi ajanut Neuville oli kuitenkin jokaiseen pisteeseen tyytyväinen, sillä Ford-kuski Ogier jäi kokonaan tyhjin käsin Jyväskylässä jo perjantaina iskeneiden ongelmien takia.

– Emme yltäneet viidenneksi, joten olimme vihdoinkin fiksuja ja yritimme vain saada kaikki mahdolliset pisteet. 11 pisteen kurominen yhdessä kisassa on valtavaa, se oli täydellinen viikonloppu meille, Neuville sanoi wrc.comin sivuilla.

Belgialainen sai sijoituksestaan kahdeksan pistettä sekä kolme bonuspistettä kisan päättäneeltä Oittilan Power Stage -erikoiskokeelta, jossa hän ajoi kolmanneksi.

MM-sarja jatkuu ensi viikolla Saksan asfaltilla. Ogier on voittanut kisan kahtena edellisenä vuonna ja Neuville syksyllä 2014.

Ennen kauden kymmenettä kisaa miehet kuittaleivat toisilleen. Neuville joutui Jyväskylässä ”aura-auton” rooliin, kun ranskalainen oli tippunut kisasta pois.

Auraajan rooli on ollut Ogierille tuttua huttua tällä kaudella.

– Nyt hän ymmärtää, minkälaista on olla ensimmäisenä tiellä. Ei ole paljoa kuskeja, joilla on kokemusta siitä. He sanovat, että Ogier valittaa liikaa, ranskalainen puhisee.

– Sade vaikeuttaa kaikkien ajoa, mutta ehkä tieolosuhteisiiin se voi tuoda pientä etua, Saksassa reitille ensimmäisenä ampaiseva Neuville puolestaan analysoi viitaten jo tulevaan kisaan WRC:n sivuilla.

On jännä nähdä, miten lähtöjärjestys vaikuttaa kuskien voimasuhteisiin Saksassa.

Ensimmäisenä starttaava Neuville ei liene tuo likaa asfaltille, sillä belgialaisen sanojen mukaan hänen ajotyyliinsä ei kuulu esimerkiksi leikkaaminen. Täten Ogier pääsisi ajamaan suhteellisen puhtaalla pinnalla.