Hayden Paddonin kausi rallin MM-sarjassa on ollut tuskien taival. Pisteissä vasta kahdeksantena keikkuva uusiseelantilainen miehittää yhdeksättä sijaa viikonloppuna ajettavassa Saksan kisassa.

– Tämä ei ollut päivä, jota halusimme. Oli erittäin vaikeat olosuhteet vedessä ja mudassa. Hatut päästä niiden kavereiden edessä, jotka ovat olleet todella nopeita. Tietenkään emme ole tyytyväisiä siihen, että pääsisimme kymmenen parhaan joukkoon, Paddon viittasi perjantaina Facebook-tilillään ilmeisesti siihen, että hänen pitäisi taistella selvästi paremmista sijoituksista.

Viime kaudella Paddon oli MM-sarjan loppupisteissä peräti neljäs. Urallaan yhden voiton ajanut uusiseelantilainen on tänä vuonna ajoittain osoittanut nopeuttaan, mutta syystä jos toisesta pettymykset ovat seuranneet toisiaan turhan usein.

Neljästä edellisestä ajetusta kisasta peräti kolme on päättynyt keskeytykseen.

Saksassa Paddonilla on kuitenkin uusi sauma. Kisa jatkuu lauantain ensimmäisellä ja viikonlopun yhdeksännellä erikoiskokeella aamukymmenen maissa.

– Uusi päivä, uusi tilaisuus. Yritetään uudestaan! Aurinkoinen taivas ja samalla kosteat tieolosuhteet yön yli jatkuneen sateen takia tuovat haasteita, Paddonin Facebook-tilillä julkaistiin tänään.

Toiseen päivään lähdettäessä kisaa johtaa Viron Ford-kuski Ott Tänak. Juho Hänninen piiskaa parhaana suomalaisena Toyotaansa kuudennella sijalla.