Rallin MM-sarjassa vasta yhdeksättä paikkaa miehittävä Hayden Paddon pitää tuntumaansa yllä viikonloppuna kotikisassaan Uudessa-Seelannissa. MM-sarjassa Hyundaita piiskaavan kuskin kausi on ollut vaikea.

Esimerkiksi viidestä edellisestä kisasta peräti kolme on päättynyt keskeytykseen.

Viikonlopun kotikisasta uusiseelantilainen hakeekin hyvää fiilistä.

– Odotan tapahtumaa innolla. On hienoa olla jälleen autossa Johnin (Kennard) kanssa, ja nauttia rennosta ilmapiiristä, ihmisistä ja yhteisöstä, Paddon sanoo WRC.comille.

Paddon ajaa Uudessa-Seelannissa Hyundai i20 AP4 -autolla. Kyydissään hänellä on vanha tuttu Kennard, joka luki uusiseelantilaiselle nuotteja viimeeksi huhtikuussa Argentiinan MM-rallissa.

Edellisissä kisoissa Paddonin kyydissä on ollut britti Sebastian Marshall.

Viikonlopusta onkin tulossa MM-sarjassa pettyneen kuskin näkökulmasta mielenkiintoinen.

Uusi-Seelanti isännöi aikoinaan MM-rallia, ja vuonna 2012 ajetun – ainakin toistaiseksi viimeisen MM-osakisan – voiton saarivaltiossa vei legendaarinen Sebastien Loeb.

Paddon voitti tuolloin SWRC-luokan. Viikonlopun reitti on uusiseelantilaiselle uusi kokemus.

– En ole ikinä ennen ajanut tässä rallissa ja noilla erikoiskokeilla, joten tämä on uusi kokemus. Näyttää tulevan aurinkoinen, mutta kylmä, eli täydellinen viikonloppu rallille, Paddon iloitsee.

Itse MM-sarja jatkuu vasta reilun kuukauden kuluttua. Lokakuun alun Espanjan kisan lisäksi loppukaudella pisteistä ajetaan vielä Walesissa ja Australiassa.